Bilgi Silkroad Veri Yürütme Engeli (DEP) Hatasının Çözümü ( Resimli Videolu Anlatım )

Silkroad Launcher Çalışmayı Durdurdu hatası alıyorsanız eğer aşağıda verdiğim yöntemle bu sorunu çözebilirsiniz.
Resimli olarak adım adım çözümü gösterdim , ayrıyetten en başa bir video ekleyeceğim isteyen videodan adım adım çözümü uygulayabilir

VİDEO

EK VİDEO

Bilgisayarınızda arama kısmına ''Gelişmiş sistem ayarları'' yazıyoruz.

q8rgn3y.png

Ardından Gelişmiş Sistem Ayarları > Ayarlar > Veri Yürütme Engeli

qa8w2x7.png

mjgvohg.png

''Seçtiklerim dışında kalan tüm Windows programları ve hizmetleri için Dep'yi aç'' olana tıklıyoruz.

5k04jfh.png

Ardından ''Ekle'' butonuna tıklayıp SilkroadTR'ninde tüm .exelerini veri yürütmeye ekliyoruz.

rdp119f.png

Tüm eklenecekleri ekledikten sonra bilgisayarınızda DEP'i ilk kez açtıysanız mecburen bilgisayarı yeniden başlatmak zorundasınız.

Diyelim ki DEP sizde açılmıyor o zaman ne yapacaksınız :unsure:

DEP kapalı olunca aşağıdaki görseldeki gibi görünür

4eRYVY.png

Arama Sekmesine ''cmd'' yazıp aratıyorsunuz görselde gördüğünüz gibi ''Komut İstemi'' diye bir uygulama çıkacak.

Bu uygulamaya sağ tıklayıp ''Yönetici olarak çalıştır'' diyeceksiniz.

Özellikle uyarıyorum cmdyi ''Yönetici olarak'' açmak zorundasınız yoksa kodları girdiğinizde hata alır DEP'i açamazsınız.

kbxh39f.png

Ardından verdiğim bu kodları kopyalayıp komut istemcisi arayüzüne yapıştırıp ''Enter'' tuşuna basacaksınız.

c2hzuh.png

Kodlar:

bcdedit /set {current} nx Alwayson
bcdedit /set nx Optout

Doğru yaparsanız görseldeki gibi ''İşlem başarıyla tamamlandı'' yazacaktır.

Ardından bilgisayarı yeniden başlatıp yukarıda anlattığım DEP açıkken yapmanız gereken ayarları yapacaksınız.

Eğer sro_client eklenmezse

bcdedit /set {current} nx AlwaysOff

bu kod ile DEP kapatın yukarıdaki kodlar ilede tekrar açık hale getirin.

Konuyu Kimler Okuyor (Total: 1, Kullanıcı: 0, Ziyaretçi: 1)

Geri