Metin2 oyununda en eğlenceli sistemlerden biri olan evlilik sisteminin detaylı rehberidir.
Evlilik, oyun içinde sıkça tartışılan bir konu ve bu rehberde, hem forumlarda edindiğim bilgileri hem de kendi deneyimlerimi harmanlayarak, evlilik sücrecini adım adım açıklayacağım. Umarım bu kılavuz sizlere yardımcı olur. Evlilik iki temel bölümden oluşmaktadır:
Evlilik, oyun içinde sıkça tartışılan bir konu ve bu rehberde, hem forumlarda edindiğim bilgileri hem de kendi deneyimlerimi harmanlayarak, evlilik sücrecini adım adım açıklayacağım. Umarım bu kılavuz sizlere yardımcı olur. Evlilik iki temel bölümden oluşmaktadır:
- Hazırlık Aşaması
- Evlilik Aşaması
1) HAZIRLIK AŞAMASI
Gerekli Koşullar:
- Bir erkek ve bir kadın karakter olmalıdır. Aynı cinsten karakterler evlenemez.
- Her iki karakter de en az 25. seviyeye ulaşmış olmalıdır, çünkü gelinlik ve smokin bu seviyeden sonra giyilebilir.
Gerekli Eşyalar:
- Gelin için: 1 adet Gelinlik
- Damat için: 1 adet Smokin
- Gelin için: 1 adet Buket
- Her iki karakter için: 1'er Söz Yüzüğü
- Düğün için: 1.000.000 (1 milyon) Yang
Eşyaların Temin Edileceği Yerler ve Fiyatlar:
- Gelinlik: Seyyar satıcıdan 2.500.000 Yang
- Smokin: Seyyar satıcıdan 2.000.000 Yang
- Buket: Seyyar satıcıdan 100.000 Yang
- Söz Yüzüğü: 25. seviyede Yaşlı Kadın'dan alınan Jin-Hee göreviyle edinilebilir veya başka bir oyuncudan satın alabilirsiniz.
2) EVLİLİK AŞAMASI
Nasıl Evlenilir?
- Yaşlı Kadın'a giderek "Evlenmek İstiyorum" seçeneğini tıklayın.
- Yaşlı Kadın, "Nışan Yüzüğü gerekiyor" diyecektir. Burada bahsedilen yüzük, söz yüzüğüdür.
- Erkek karakterin üzerinde Smokin, kadın karakterin üzerinde Gelinlik olmalıdır.
- Evlenmek istediğiniz kişinin adını girerek 1.000.000 Yang ödeyin.
- Davetli listesini oluşturarak düğün başlatabilirsiniz.
Düğün AŞaması
- Yaşlı Kadın sizi "Aşk Adası"na gönderir.
- Burada "Düğün Tasarımcısı"nı bulmalısınız.
- Düğün boyunca hava durumunu değiştirebilir, müzik ekleyebilir ve konfetiler patlatabilirsiniz.
- Erkek karakter diz çökerek evlenme teklif eder (isteğe bağlı olarak kadın da edebilir).
- Düğün bittiğinde çiftler 1. veya 2. köydeki Yaşlı Kadın'ın yanına dönür ve evlilik tamamlanmış olur.
- Söz Yüzüğü, Nikah Yüzüğüne dönüşür.
- Gelinlik, buket ve smokin envanterde kalır. Bunları satabilir, başka oyunculara verebilir veya hatıra olarak saklayabilirsiniz.
Aşk Adasının Avantajları
- Duygu Maskesi kullanmadan istediğiniz duyguyu sergileyebilirsiniz.
- Karşı krallıktan oyuncular düğününüzü izleyebilir, ancak adada dövüşmek yasaktır.
Evliliğin Avantajları ve Dezavantajları
Avantajlar:- Nikah Yüzüğü ile eşinizin yanına anında ışınlanabilirsiniz.
- Oyun tam sürüme geçtiğinde, Aşk Puanı %100 olan çiftler birbirlerinin yeteneklerinden birini kullanabilir.
- Evli oyuncular normalden daha fazla tecrübe puanı (EXP) kazanır.
- 50. seviyeden sonra Cinsiyet Değiştirme Kâğıdı kullanamazsınız. Cinsiyet değiştirmek için eşinizden boşanmanız gerekir.
Aşk Puanı Nedir? Ne İşe Yarar?
Aşk Puanı, eşlerin birbirine olan bağlılığını gösteren bir sistemdir.- Evliliğe başladığınızda %50 olur ve zamanla artar.
- Aynı haritada bulunmak ve birlikte savaşmak puanı hızlı arttırır.
- Aşk Puanı asla düşmez, bu nedenle uzun süre oyuna girmeseniz bile endişe etmenize gerek yoktur.